In oktober 2019 kwam ik thuis te zitten: een burn-out. Iets waarvan ik dacht dat mij dat nooit zou overkomen.

Hey, jij daar! Leuk dat je hier bent en wat meer over mij wil lezen. Ik kan me voorstellen dat deze dramatische introductie je aandacht heeft getrokken. In het echte leven houd ik niet zo van drama, maar ben ik wel net zo open over mijn burn-out.

Mijn naam is Reggy, 29 jaar en ik woon samen met mijn vriend Beau in de mooie stad Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit een klein dorpje in Brabant. Dat verklaart ook meteen de ‘zachte g’ in mijn naam. ๐Ÿ˜‰

Je snapt vast dat mijn burn-out geen feest was. En ondanks dat ik al langer wist dat er iets in mij onrust veroorzaakte, gaf ik vanalles de schuld zonder echt bij de kern te kunnen komen. Dit in combinatie met een hoge werkdruk en hoge verwachtingen van mezelf, zorgden er uiteindelijk voor dat ik bij deze onoverkomelijke uitkomst terecht kwam.

Maar zoals ze dat mooi kunnen zeggen; was dit de harde duw in mijn rug die ik nodig had om te kunnen kiezen voor hetgeen wat me รฉcht gelukkig maakt. Oprechte connectie met anderen, mijn skills inzetten om anderen daarmee te helpen รฉn een gevoel van rust en vrijheid kunnen ervaren. En dat is wat ik met mijn bedrijf probeer te realiseren.

Hoe ben ik gestart?

Het heeft even geduurd voor ik op dit punt terecht ben gekomen om te starten met mijn eigen bedrijf. Ergens wist ik altijd al wel dat ik droomde van de vrijheid van het hebben van een eigen bedrijf. Maar ik had veel negatieve overtuigingen die mij vertelde dat het me toch nooit zou lukken. Dat ik niet goed genoeg ben. Dat anderen mij niet goed genoeg vinden. Dat ik eerst nog veel meer moet leren over fotograferen, ondernemen, branding en ga zo maar door. Alles moest perfect zijn voordat ik de stap mocht maken.

Mijn lat lag altijd heel erg hoog, ik moest altijd 150% van mezelf geven en er volledig voor gaan. Je snapt vast dat een aanpak als deze niet erg houdbaar is en iemand compleet uit kan putten. Ik dacht dat een burn-out mij nooit zou overkomen. Een van de redenen waarom ik dit alles in het begin ook niet serieus nam en niet wilde accepteren. Ik had deze klap nodig om te leren dat het zo niet langer kon en om te leren dat ik mijn grenzen wel degelijk serieus moet nemen.

Ondanks dat ik deze periode heel zwaar vond, is dit een enorme levensles voor me geweest. Waarschijnlijk een clichรฉ โ€“ dit hoor je veel mensen zeggen die een burn-out (helaas) hebben moeten ervaren. Maar clichรฉs zijn niet voor niets waar. Ook als ik het nu over zou mogen doen, zou ik deze periode uit mijn leven niet willen missen.

In maart 2020 voelde ik dat ik langzaam weer wat energie en zin begon terug te krijgen. Uiteindelijk besloot ik me anderhalve maand later in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en dit avontuur maar gewoon aan te gaan. Super spannend en nog steeds komen mijn negatieve overtuigingen regelmatig de hoek om kijken, maar ik krijg zoveel energie van dit werk. Iets waar ik in 2019 niet van durfde te dromen.ย โ™ฅ๏ธย 

Elke dag geniet ik van mijn mooie werk en ben ik onwijs dankbaar voor alle mensen die op mijn pad komen. Ik vind het ook fantastisch om alle verhalen van elke unieke ondernemer te horen en elke persoonlijkheid vast te mogen leggen.

Naast fotografie ben ik regelmatig in de CrossFit box te vinden, ga ik graag wandelen met Beau samen en zouden we het heel leuk vinden als we binnenkort een kleine Beagle aan de familie mogen toevoegen.ย ๐Ÿถ

En nu jij, want je bent hier vast niet voor niets. Ik zou het sowieso heel erg tof vinden om ook jouw verhaal te horen. En ik hoop natuurlijk ook dat ik iets voor je mag betekenen. Zou je jouw verhaal met mij willen delen? Stuur me een berichtje en ik beloof er persoonlijk op terug te komen!