Waarom ben ik begonnen met ondernemen?

Ik kan heel erg genieten van verhalen van andere ondernemers. En als ik dit gevoel en deze passie ook nog kan grijpen met de foto’s die ik maak, dan heb ik echt een top dag! Maar daarom is het ook zo belangrijk om te weten waarom je ooit bent begonnen met ondernemen. Wat maakt jou echt gelukkig? En wat hoop je er aan het einde van de dag mee te bereiken? Ik hoop binnenkort hier nog veel meer ondernemersverhalen te mogen delen; maar misschien is het dan handig als ik eerst mijn eigen verhaal vertel. Dus hier komt ‘ie!

Hoe het allemaal begon

Hierboven zie je een van de eerste foto’s die met mijn camera gemaakt is van mij. Dit is misschien wel 8 jaar geleden. Ik werkte toen voor een half jaar in Zwisterland, bij een hotel in de bergen. Deze omgeving was zo bizar mooi dat ik mijn camera daar goed heb kunnen testen. Ik heb mezelf manueel leren fotograferen en deze foto herinnert me aan deze tijd. Daarna nam ik mijn camera overal mee naartoe. In Nederland of op reis (zoals de foto hieronder toen ik een half jaar op Bali woonde), overal ging mijn camera mee naartoe!

Ook jonger was ik altijd met een cameraatje foto’s aan het maken. Toen nog met rolletjes, waardoor ik maar een paar foto’s per keer kon maken anders waren in no time mijn rolletjes vol. Foto’s, beelden, maar ook video en films – het heeft me altijd gegrepen. Ik hou vooral van foto’s waar je een verhaal aan toe kan voegen. Of simpelweg foto’s die herinneringen bewaren. Dat als je later oud en grijs bent, je met al deze foto’s verhalen kan vertellen aan je kleinkinderen.

Als kind vond ik het altijd zo bijzonder dat mijn opa en oma ooit er heel anders (en vooral jong) uit hadden gezien. Toen pas realiseerde ik me dat zij ook zo ontzettend veel meegemaakt moeten hebben. Helaas zijn ze te jong overleden om daar ooit een serieus gesprek met ze over gehad te hebben. Maar foto’s intrigreren me en kunnen een hoop losmaken. Dát vind ik er zo mooi aan.

Foto’s zijn gemaakt op Bali, toen ik daar een half jaar woonde.

Negatieve overtuigingen: ‘Ondernemen is vast niet iets voor mij’

Ken je dat? Je hoofd die tegen je vertelt dat je iets niet kan. Of het vast niet voor jou weggelegd is. Onzin, natuurlijk. Maar daarom heb ik heel lang gedacht dat ondernemen niet bij mij past. Ik ben immers niet extravert en slecht in sales – dus hoe ga ik anderen er dan ooit van overtuigen dat ze mijn product of dienst moeten afnemen? Nee, ondernemen was niet aan mij besteed.

Tot ik vorig jaar in een burn-out terecht kwam en ik me opeens heel erg bewust werd van al mijn negatieve overtuigingen. We gingen terug naar de kern en ik besefte me dat ik heel erg slecht luister naar wat ik echt wil. Juist omdat al die stemmetjes in mijn hoofd me een andere (en veel veiligere) kant op wilde sturen. Een veilige kant binnen mijn comfortzone. Maar wel een waar ik ontzettend veel energie lekte – zoveel dat er uiteindelijk niets meer over was. Burn-out.

Toen ik me realiseerde dat fotograferen echt mijn passie is. En ik daarnaast heel erg graag anderen wil helpen om te shinen; werd het pad naar mijn onderneming opeens zo duidelijk. En ik voelde aan alles: dit moet ik doen. Hoe eng het ook is en hoe groot de kans ook is dat het misschien allemaal wel kan mislukken: dit moet ik doen!

Ik was (en ben op het moment dat ik dit schrijf) nog steeds aan het herstellen van mijn burn-out. Ik werk nog steeds niet fulltime en dat lukt ook nog niet. Daarnaast zat ik in de ziektewet. Dus ondanks dat ik echt niet weet wat me te wachten zou staan, begon ik wel aan dit avontuur.

Reïntegreren in mijn eigen bedrijf

Nou daar gingen we dan, naar de Kamer van Koophandel. Hierboven zie je de selfie die ik maakte toen ik terug kwam van de inschrijving. Nog geen idee hoe ik het allemaal precies aan ging pakken, maar ik heb mijn eigen bedrijf. Niet lang daarna besloot ik dat mijn bedrijf een soort lanceer-product moest hebben en dus ontwikkelde ik de kaartjes (van mijn eigen foto’s) op rechts.

Mocht je een setje willen? Deze kaartjes zijn nog steeds te koop op mijn website!

Samen met het UWV ging ik kijken hoe ik zou kunnen reïntegreren in mijn eigen bedrijf. Dat het überhaupt een optie was, wist ik niet toen ik met een burn-out thuis kwam te zetten. En het heeft ook absoluut wat voeten in de aarde om dat te kunnen bewerkstelligen. Er moet namelijk wel een kans van slagen zijn om op deze manier te kunnen reïntegreren. Maar super fijn dat ik dit traject nu kan afleggen, samen met een businesscoach en dus mijn bedrijf kan opstarten en tegelijkertijd mijn herstel voort kan zetten. Zonder continu over mijn grenzen te gaan (maar er soms een beetje tegenaan te duwen).

Mijn missie

Mijn grote doel is om ambitieuze en creatieve ondernemers op de kaart te zetten, een podium te geven en hun dromen waar te maken. En dat doe ik het allerliefst met mijn fotografie, door het ontwikkelen van een ijzersterke communicatiestrategie en door workshops te geven. Ik vind het belangrijk dat iemand zichzelf kan zijn in zijn/haar bedrijf – want dat is wat jouw bedrijf onderscheidt van alle anderen. En dat de beelden die ik maak en de communicatiestrategie die we samen ontwikkelen bij iemand past en resoneert met wie ze zijn. Want dan klopt het. En dan gaat er een hele hoop (opeens) vanzelf!

Kan ik jou helpen met authentieke beelden of een ijzersterke communicatiestrategie? Neem dan contact met mij op.

Reggy-van-Liempd-Photography-Fotografie

Waarom ben jij ooit begonnen met ondernemen?

Vond je dit blog interessant? Dan zou ik het super tof vinden als je dit zou willen delen met jouw eigen netwerk. Bijvoorbeeld d.m.v. een Instagram story. Vergeet mij in dat geval niet te taggen (@reggy.photography) zodat ik jouw story ook kan delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Interesse in een shoot?

Laat hier je mailadres achter en je krijgt van mij binnen een week een mailtje om kennis te maken via Zoom.