Vegan focacceria én design shop: Life’s a Peach in Utrecht

Jaa, dit is absoluut een van mijn favorieten in Utrecht: Life’s a Peach. Niet alleen vanwege al het heerlijks wat hier te vinden is, en niet alleen vanwege de roze inrichting – maar ook omdat eigenaresse Vanessa echt een van de leukste onderneemsters is die ik ken. Deze parel in Utrecht is absoluut een van de plekken waar je even een stop moet maken in Utrecht. Vanessa maakt de allerlekkerste focaccia’s, bomboloni’s (Italiaanse donuts) en pastel de natas. En alsof dat nog niet uniek genoeg is, staat haar zaak vol met kunst van lokale ondernemers én zijn alle meubels in de zaak te koop. Genoeg reden voor mij om eens even te kletsen met Vanessa en te horen wat het verhaal achter Life’s a Peach is.

Lifes-a-peach-focacceria-utrecht

Hoe het allemaal begon

Als ik Vanessa de vraag stel hoe dit alles ooit begonnen is, vertelt ze me dat ondernemen eigenlijk altijd al in haar bloed heeft gezeten. Al wist ze toen nog niet zo goed in welke richting ze het precies zou moeten zoeken. ‘Vroeger kon ik wel eens bazig overkomen. Ik vond het prima om anderen te delegeren, maar als iemand mij vertelde wat ik moest doen dan vond ik dat minder leuk. Dus een eigen bedrijf is iets wat altijd wel in mijn hoofd speelde.’

In 2009 rondde ze haar studie af als interieur designer. In die periode bleek het erg lastig om direct een baan te vinden, dus besloot Vanessa voor nu maar even weer aan de slag te gaan in de horeca. Iets waar ze al meer ervaring in had, omdat haar ouders vroeger ook een eigen restaurant hadden. Dat bleef ze een aantal jaar doen en ze groeide door naar een management functie. Maar toen de horeca zaken een nieuwe eigenaar kregen, was het voor Vanessa wel duidelijk dat ze een nieuwe stap wilde maken. ‘In de tussentijd maakten ik samen met mijn vriend meubels. En ik merkte dat ik dat het liefste zou willen combineren met iets in de horeca. Het echte maken en met je handen bezig zijn, en daarnaast het contact met mensen.’ Alle meubels die in Life’s a Peach te vinden zijn, zijn ook te koop en gemaakt door Vanessa en haar vriend.

‘Daarnaast miste ik ook echt de focaccia hier in Utrecht. In Italië, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, vind je meerdere focacceria’s en dat miste ik echt hier in Nederland. Eten maakt me blij. En ik vind het leuk om andere mensen blij te maken met eten. Dus wist ik dat dit er zou moeten komen.’ Life’s a Peach is ook de eerste echte focacceria in Nederland. En naast focaccia maakt Vanessa ook heerlijke andere zoete heerlijkheden, zoals bomoboloni’s – de Italiaanse oliebol.

Lifes-a-peach-focacceria-utrecht
Lifes-a-peach-focacceria-utrecht
Lifes-a-peach-focacceria-utrecht

Dé vegan hotspot in Utrecht

Wat deze plek nog meer zo uniek maakt is dat al het eten hier vegan is! Het is absoluut iets wat Life’s a Peach uniek maakt, maar Vanessa promoot het niet continu. ‘Ik vind het belangrijk dat we vegan zien als iets wat de norm kan zijn. Dat het niet lastig is om vegan te eten, te koken én het minstens zo lekker smaakt. Of misschien nog wel lekkerder. Ik hoor regelmatig van klanten dat ze de pastel de nata die ik hier maak, de lekkerste is die ze ooit geproefd hebben. Dat vind ik een heel erg mooi compliment!’

Vanessa maakt dan ook alles bij Life’s a Peach zelf. ‘Onderdeel van het concept is dat ik alles in de ochtend vers maak. Alles uit de oven komt en dus vegan is.’ Nadat ik een bezoekje bracht aan Life’s a Peach nam ik zelf natuurlijk wat goodies mee naar huis. En ik kan je beloven dat dit echt de lekkerste focaccia én pastel de nata is die ik in tijden geproefd heb. Zoals ik al zei: ik ben absoluut fan!

Lifes-a-peach-focacceria-utrecht
Lifes-a-peach-focacceria-utrecht

Instagramwaardige inrichting

In het begin wilde Vanessa juist heel erg rust opstarten met haar bedrijf. Omdat ze niet wist wat er op haar af zou komen. ‘Je weet natuurlijk niet of mensen je direct gaan vinden; maar ik wilde ook juist even rustig beginnen. Zodat ik bijvoorbeeld in kon schatten hoe lang ik bezig ben met alle voorbereidingen in de ochtend. Als het meteen te druk zou zijn, dan zou ik direct uitverkopen en ook ‘nee’ moeten verkopen. En dat wilde ik niet.’ Inmiddels kan ze goed inschatten wat er op een dag nodig is. En als ze nog wat lekkers over heeft aan het einde van de dag maakt ze een Instagram story én geeft ze een korting, zodat ook de laatste focaccia’s en donuts opgehaald worden.

Ze laat weten dat Instagram een goede promotor is voor haar bedrijf. ‘Instagram is toch een goede reminder. Als ik daar weer even iets plaats, merk ik dat het ook direct weer wat drukker is en ik meer verkoop.’ Kan ook bijna niet anders natuurlijk, als je een zaak hebt die zo Instagramwaardig is én het eten er minstens zo lekker uit ziet.

Naast de meubels verkoopt ze ook wat kunst van andere ondernemers in de zaak. De enige voorwaarde die ze hier voor heeft is dat je uit Utrecht komt en duurzame producten maakt, of dat op z’n minst meeneemt in het proces. Dus tijdens het wachten, kan jij ook nog even shoppen in de winkel. Toen ik de foto’s maakte op deze plek hing er nog een oude collectie. Inmiddels heeft ze deze helemaal vernieuwd. Nóg een reden om hier eens een kijkje te gaan nemen.

Lifes-a-peach-focacceria-utrecht
Lifes-a-peach-focacceria-utrecht
Lifes-a-peach-focacceria-utrecht

Wil jij ook iets betekenen voor lokale ondernemers juist in deze tijden? Beloof me dan dat je even een bezoekje brengt aan Life’s a Peach en op z’n minst met een heerlijk doosje met lekkers naar buiten gaat. Want uiteindelijk kunnen we allemaal wel een extra focaccia in ons leven gebruiken, toch? En ik weet zeker dat je er deze ondernemer hartstikke blij mee maakt.

Ben jij al langs gegaan bij deze toffe hotspot én ondernemer? Laat me weten wat je er van vond!

Vond je dit blog interessant? Dan zou ik het super tof vinden als je dit zou willen delen met jouw eigen netwerk. Bijvoorbeeld d.m.v. een Instagram story. Vergeet mij in dat geval niet te taggen (@reggy.photography) zodat ik jouw story ook kan delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Interesse in een shoot?

Laat hier je mailadres achter en je krijgt van mij binnen een week een mailtje om kennis te maken via Zoom.