Groene hotspot in Utrecht: Stek voor je Plek

Een nieuwe hotspot in town! Namelijk de groene oase van Margot in hartje Utrecht centrum: Stek voor je plek. Niet alleen kan je hier een toffe groene stek (of plant) voor je huis vinden, ook verkopen ze alle vintage meubels die in de winkel te vinden zijn. Een toffe, unieke combinatie. En ik was vooral benieuwd naar het verhaal achter de winkel en ging dus op een woensdagmiddag bij Margot in de winkel langs.

Stek-voor-je-plek-utrecht
Stek-voor-je-plek-utrecht
Stek-voor-je-plek-utrecht

Als je mij een beetje kent weet je dat ik me eigenlijk niet op een plek moet begeven waar ze veel groen en plantjes hebben. Ondanks dat ik er geen ruimte meer voor heb, neem ik altijd weer wat nieuws mee. Dan zeg ik tegen mezelf dat er echt nog wel één plekje in huis te vinden is waar dat kleine plantje kan staan. En dus liep ik ook hier uiteindelijk weer naar buiten met twee kleine plantjes in twee vintage vaasjes.

Hoe het allemaal begon

Margot begon een hele tijd geleden al met haar eigen bedrijf ‘Stek voor je Plek’. De pannenkoekenplant was de eerste die ze ooit stekte. En toen ze ontdekte hoe makkelijk dat eigenlijk ging, kwamen er steeds meer stekjes in huis. Met deze stekjes in combinatie met vintage potten stond ze eerst op verschillende markten, zoals de Swan Market. Later kwamen daar ook winkels bij, zoals Winkel vol winkeltjes. Doordat mensen de laatste tijd meer thuis zijn, willen ze blijkbaar ook meer groen in huis. Want de voorraden moesten steeds vaker en sneller aangevuld worden.

Dat gaf haar nieuwe ideeën om eens te kijken naar een eigen winkel. En voilà, daar is ‘ie dan! De winkel is nu te vinden in de Hardebollenstraat (nummer 4). En Margot vertelt dan ook dat ze tegen een mooie prijs heeft kunnen onderhandelen, juist omdat er in deze tijden ook wat panden leeg staan. Voor 3 maanden gaat ze testen of haar winkel een kans van slagen heeft om vervolgens te besluiten of de winkel gaat blijven. Als ik binnenloop in deze groene oase kan ik me niet voorstellen dat je daar als mens níet gelukkig van wordt! Dus als je in Utrecht woont is het absoluut de moeite waard om hier even binnen te lopen. En neem dan meteen een mooi stekkie mee naar huis #supportyourlocals.

Stek-voor-je-plek-utrecht
Stek-voor-je-plek-utrecht
Stek-voor-je-plek-utrecht

De grote droom

Hiervoor heeft Margot een opleiding afgerond in de mode. Maar toen ze startte in deze wereld, voelde ze zich er niet helemaal thuis. “Het was een hele harde wereld. Mensen gingen niet op een vriendelijke manier met elkaar om. Maar het creatieve aspect van mode past wel heel erg bij me.” En het creatieve aspect is ook zeker terug te vinden in de winkel. Zo gaan ze elke keer op zoek naar nieuwe vintage meubels die de winkel mooi aan kunnen kleden. En die toveren ze echt overal vandaan, van kringloopwinkels tot familie en vrienden. “Iedereen in onze omgeving weet nu natuurlijk ook dat we dit doen, dus dan krijg we al snel een berichtje of wij dat ene kastje nog kunnen gebruiken. En als het de moeite waard is komt deze ook in de winkel terecht.” Je zal de winkel dan ook nooit hetzelfde aantreffen. De winkel wordt steeds opnieuw en weer anders ingericht.

Maar ondernemen is ook hard werken. Margot organiseert dit alles dan ook naast haar vaste baan in loondienst. Haar grote droom en ambitie is dan ook niet te missen: ze hoopt op een dag te kunnen leven van haar eigen bedrijf en haar baan in loondienst op te zeggen. Een eigen bedrijf hebben bleef toch altijd wel ergens in haar hoofd terugkomen. Het bloed gaat toch waar het niet kruipen kan. En eerlijk is eerlijk; deze winkel is wel een hele mooie stap naar die droom. En terwijl ik daar binnen sta te kletsen met Margot, komen er verschillende klanten een kijkje nemen die allemaal met iets moois naar huis vertrekken.

Stek-voor-je-plek-utrecht
Stek-voor-je-plek-utrecht
Stek-voor-je-plek-utrecht

Wil jij ook iets betekenen voor lokale ondernemers juist in deze tijden? En Margot supporten om er voor te zorgen dat haar winkel straks kan blijven bestaan? Beloof me dan dat je even een bezoekje brengt aan haar winkel en op z’n minst met één mooi cadeautje (voor jezelf) de zaak weer verlaat. Want uiteindelijk kunnen we allemaal wel wat extra groen gebruiken in ons leven, toch? En ik weet zeker dat je er deze ondernemer hartstikke blij mee maakt.

Ben jij al langs gegaan bij deze toffe hotspot én ondernemer? Laat me weten wat je er van vond!

Vond je dit blog interessant? Dan zou ik het super tof vinden als je dit zou willen delen met jouw eigen netwerk. Bijvoorbeeld d.m.v. een Instagram story. Vergeet mij in dat geval niet te taggen (@reggy.photography) zodat ik jouw story ook kan delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Interesse in een shoot?

Laat hier je mailadres achter en je krijgt van mij binnen een week een mailtje om kennis te maken via Zoom.