Reggy-van-Liempd-Photography-Fotografie

Mijn verhaal

Hallo daar, en welkom bij mijn eerste verhaal. Ik ben gek op verhalen en vind het te gek om een deep dive te maken in iemand zijn/haar verhaal. Door mijn fotografie hoop ik ook jou mee te nemen in de verhalen die ik te vertellen heb of iemand anders graag wil vertellen. Deze verhalen wil ik delen, een beeld geven en vooral ook een emotie meegeven.

Maar hoe kan het ook anders dat ik eerst mijn verhaal vertel en deel met jullie. Leuk dat je dit leest en meer over mij te weten wil komen als persoon én fotograaf. Mijn naam is Reggy van Liempd en ik kom ook oorspronkelijk uit Liempde (zoals mijn achternaam). Een klein dorpje in Brabant. Reggy is niet kort voor iets. Gewoon Reggy. En wil je het echt op de juiste manier uitspreken, dan hoort daar dus ook een Brabantse zachte G bij. Maar ik heb inmiddels geleerd naar veel variaties op mijn naam te luisteren. Dus no worries als dat de eerste keer niet goed gaat .

Foto’s: Marisse Douma

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met fotograferen. Het begon met fotograferen op reis, omdat ik graag al die momenten vast wilde leggen. Wat uitbloeide in het kopen van een spiegelreflex camera, vervolgens het leren hoe ik de camera kon bedienen, tot uiteindelijk het bewerken van foto’s. Alles heb ik mezelf aangeleerd en de volgende stap is nu leren hoe ondernemen in zijn werk gaat. Want tadaa! Een paar weken terug besloot ik te starten met mijn eigen onderneming: Reggy Photography. En daar ben jij nu.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

– Pippi Langkous

Het heeft even geduurd voor ik op dit punt terecht ben gekomen. Ergens wist ik altijd al wel dat ik droomde van de vrijheid van het hebben van een eigen bedrijf. Maar ik had veel negatieve overtuigingen die mij vertelde dat het me toch nooit zou lukken. Dat ik niet goed genoeg ben. Dat anderen mij niet goed genoeg vinden. Dat ik eerst nog veel meer moet leren over fotograferen, ondernemen, branding en ga zo maar door. Alles moest perfect zijn voordat ik de stap mocht maken.

Mijn lat lag altijd heel erg hoog, ik moest altijd 150% van mezelf geven en er volledig voor gaan. Je snapt vast dat een aanpak als deze niet erg houdbaar is en iemand compleet uit kan putten. Uiteindelijk heeft dat er voor gezorgd dat ik in een burn-out terecht ben gekomen. Ik dacht dat mij dat nooit zou overkomen. Een van de redenen waarom ik dit alles in het begin ook niet serieus nam en niet wilde accepteren. Ik had deze klap nodig om te leren dat het zo niet langer kon en om te leren dat ik mijn grenzen wel degelijk serieus moet nemen.

Ondanks dat ik deze periode heel zwaar vond, is dit een enorme levensles voor me geweest. Waarschijnlijk een cliché – dit hoor je veel mensen zeggen die een burn-out (helaas) hebben moeten ervaren. Maar clichés zijn niet voor niets waar. Ook als ik het nu over zou mogen doen, zou ik deze periode uit mijn leven niet willen missen.

Ik ben volledig onderuit getrokken door mijn burn-out, maar dat betekende wel dat ik nu ruimte had om alles weer opnieuw op te bouwen. Ik had ruimte om na te denken over die droom en het vorm te geven zoals ik dat zelf graag zou willen. En dat heb ik de afgelopen maanden gedaan. Stapje voor stapje, om op die manier alles behapbaar te maken en mijn energie weer terug te vinden.

Ik vind het nog steeds onwijs spannend en die negatieve overtuigingen komen nog regelmatig even om de hoek kijken. Maar ik krijg zoveel energie van jullie verhalen. Van ondernemers die vertellen over hun passie. De verliefde blikken van ouders die hun pasgeboren kindje vasthouden. En van families met hun eigen en unieke verhaal. Geef me die kans en laat me jullie fotograferen. Ik beloof dat het niet tegen zal vallen ❤.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *